Καλώς ήρθατε

Αγαπητοί επισκέπτες,
Το holargosmed.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη που δημιουργήθηκε με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής του Χολαργού και γενικότερα την ενημέρωση όλων των επισκεπτών της ιστοσελίδας γύρω από διάφορα θέματα υγείας. Περισσότερα

Καμπύλη Σακχάρου

kabyli Tο 30% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από σακχαρώδη διαβήτη δεν το γνωρίζουν..Περισσότερα

Διαβήτης Κύησης

diavitis Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξέταση ρουτίνας η καμπύλη σακχάρου στη διάρκεια της κύησης.        Περισσότερα

Σιδηροπενική Αναιμία

anaimia Στο ΒΙΟΤΥΠΟ γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της σιδηροπενικής αναιμίας.Περισσότερα
ΝΕΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

 

anorexia1Η νευρογενής ανορεξία αποτελεί πλέον το τρίτο συχνότερο χρόνιο νόσημα στο γυναικείο πληθυσμό του Δυτικού κόσμου. Η συχνότητα εμφάνισής της φθάνει το 4,2% του γενικού πληθυσμού, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Υψηλή συχνότητα παρατηρείται στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις, καθώς και σε ορισμένες ομάδες ατόμων που δραστηριοποιούνται σε χώρους, όπου το σωματικό βάρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο (π.χ. στο χώρο της μόδας, γυμνάστριες, μαθήτριες κλασικού μπαλέτου).

Κριτήρια Διάγνωσης νευρογενούς ανορεξίας

1. Άρνηση ή αδυναμία του ατόμου να διατηρήσει το βάρος του στο ελάχιστο φυσιολογικό επίπεδο.

2. Έντονος φόβος για αύξηση του βάρους ακόμη και όταν αυτό είναι στα κατώτερα φυσιολογικά όρια.

Περισσότερα...
 
ΣΙΔΕΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

 

anemia2Η σιδηροπενική αναιμία οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό και είναι το είδος της αναιμίας που συναντάμε συχνότερα.

Εμφανίζεται συνήθως:

α) Στη βρεφική ηλικία, αρκετά συχνά, γιατί το μητρικό γάλα - που αποτελεί την αποτελεσματική τροφή του βρέφους- είναι φτωχό σε σίδηρο, και τα τελειόμηνα βρέφη έχουν αποθήκες σιδήρου επαρκείς για τρείς μόνον εβδομάδες.

β) Στην παιδική και εφηβική ηλικία, επειδή οι ανάγκες σε σίδηρο είναι αυξημένες λόγω της ανάπτυξης.

Περισσότερα...
 
ΓΟΝΙΔΙΑ BRCA 1 & BRCA2 & ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

 

brsa2Τι είναι τα BRCA 1 και BRCA 2 ;

Τα BRCA1 και BRCA2 είναι ανθρώπινα γονίδια που ανήκουν στην κατηγορία των καταστολέων όγκων (tumor suppressors). Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα  BRCA1 και BRCA2 βοηθούν στην εξασφάλιση της σταθερότητας του γενετικού υλικού του κυττάρου (DNA) και στην πρόληψη της ανεξέλεγκτης κυτταρικής ανάπτυξης. Μετάλλαξη αυτών των γονιδίων έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του κληρονομικού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Περισσότερα...
 
ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΓΑΛΟΙΟΣ (CMV)

 

 

kytaromegalios2Εισαγωγή
Ο κυτταρομεγαλοϊός ,ένας ιός γνωστός λόγω της κλινικής σημασίας που έχει στην κύηση, είναι ένας ευρέως διαδεδομένος ερπητοϊός που μπορεί να προκαλέσει τρία κλινικά σύνδρομα ανάλογα με την ομάδα πληθυσμού που θα προσβάλλει.Η αναζήτηση αντισωμάτων έναντι του CMV συμπεριλαμβάνεται στον βασικό προγεννητικό έλεγχο, καθώς και στον έλεγχο για μεταμοσχεύσεις και για σύνδρομα μονοπυρήνωσης.

Περισσότερα...
 
ΕPSTEIN - BARR KAI ΛΟΙΜΩΔΗΣ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗ

 

 

monopirinosi3Η λοιμώδης μονοπυρήνωση, γνωστή και σαν νόσος του φιλιού, οφείλεται στον ιό ΕPSTEIN-BARR (ΕΒV). Χαρακτηρίζεται από αύξηση των  άτυπων΄ λεμφοκυττάρων στο περιφερικό αίμα, πυρετό, κυνάγχη και λεμφαδενοπάθεια.
Η ανακάλυψη του αιτιολογικού παράγοντα οφείλεται, όπως άλλωστε και πολλές άλλες ανακαλύψεις που προήγαν την επιστήμη, σε ένα τυχαίο γεγονός. Συγκεκριμένα, μια τεχνολόγος σε εργαστήριο που μελετούσε τον ΕΒV, χρησιμοποιήθηκε σαν αρνητικός μάρτυρας για τον ιό. Όταν βρισκόταν σε διακοπές προσβλήθηκε από μια λοίμωξη με κυνάγχη, πυρετό, φαρυγγίτιδα, λεμφαδενοπάθεια και γενικευμένη αδυναμία. Όταν επέστρεψε από άδεια, έδινε θετική ορολογική αντίδραση έναντι του ΕΒV. Σύντομα επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός αυτός προκαλεί το 90% των κρουσμάτων της νόσου.

Περισσότερα...
 
ΝΕΦΡΟΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΝΕΦΡΙΚΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ

 

nefra7Οι νεφρικές αρτηρίες είναι κλάδοι της κοιλιακής αορτής οι οποίες μεταφέρουν αρτηριακό αίμα στους νεφρούς και είναι μία για κάθε νεφρό.
Η στένωση της νεφρικής αρτηρίας προκαλεί ισχαιμία του νεφρού και διεγείρει τον άξονα- μηχανισμό της ρενίνης-αγγειοτασίνης - αλδοστερόνης,  ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διατήρηση της αρτηριακής πίεσης του οργανισμού.

Κύριες αιτίες της στένωσης:
1. Αθηρωματική νόσος (κυρίως άνδρες > 50ετων) - Προκαλεί στένωση ή απόφραξη της μίας ή και των δύο αρτηριών. Η βλάβη εντοπίζεται κοντά στην έκφυση του αγγείου. Συνήθως προσβάλλεται συχνότερα η αριστερή νεφρική αρτηρία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 3 4 5 > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5

biotipos-logo

asthenofora

 

mastografiab

 

prosfora3 mina1


mastografia

 

prosfora2 mina1

googlemapslogo

aimolipsies

axonikos

banner-1