Καλώς ήρθατε

Αγαπητοί επισκέπτες,
Το holargosmed.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη που δημιουργήθηκε με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής του Χολαργού και γενικότερα την ενημέρωση όλων των επισκεπτών της ιστοσελίδας γύρω από διάφορα θέματα υγείας. Περισσότερα

Καμπύλη Σακχάρου

kabyli Tο 30% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από σακχαρώδη διαβήτη δεν το γνωρίζουν..Περισσότερα

Διαβήτης Κύησης

diavitis Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξέταση ρουτίνας η καμπύλη σακχάρου στη διάρκεια της κύησης.        Περισσότερα

Σιδηροπενική Αναιμία

anaimia Στο ΒΙΟΤΥΠΟ γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της σιδηροπενικής αναιμίας.Περισσότερα
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

spinthirografimata1Τι είναι η Πυρηνική ιατρική;
Η Πυρηνική ιατρική είναι μια ιατρική ειδικότητα που χρησιμοποιεί πολύ μικρές ποσότητες ραδιοφαρμάκων για τη διάγνωση ή τη θεραπεία νοσημάτων. Για την απεικόνιση χρησιμοποιείται συνηθέστερα η γάμμα κάμερα, ενώ η απεικονιστική εξέταση είναι γνωστή ως σπινθηρογράφημα.

Πώς γίνεται μία εξέταση Πυρηνικής ιατρικής;
Για τις περισσότερες εξετάσεις της Πυρηνικής ιατρικής χορηγείται ενδοφλεβίως μία μικρή ποσότητα ραδιοφαρμάκου. Το ραδιοφάρμακο αυτό συγκεντρώνεται στο υπό εξέταση όργανο και από εκεί εκπέμπει φωτόνια τα οποία καταγράφει η γάμμα κάμερα.

Περισσότερα...
 
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

 

sakxarodis-diavitis1Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί μια από τις πιο συχνές και σημαντικές χρόνιες παθήσεις της εποχής μας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η παχυσαρκία και η αύξηση του μέσου όρου επιβίωσης έχουν αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των πασχόντων. Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και η πρόληψη των επιπλοκών είναι ο κύριος στόχος ασθενών και ιατρών. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, έκτος από τη συμμόρφωση των ασθενών στις οδηγίες του ιατρού τους, αποτελεί και η γνώση της φύσης της ασθένειας και των επιπλοκών που προκαλεί.

Περισσότερα...
 
ΟΞΕΙΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

 

oxia-gastrenteritida1ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΞΕΙΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ;
Η οξεία γαστρεντερίτιδα είναι οξεία φλεγμονή του ανώτερου και του κατώτερου πεπτικού συστήματος από λοιμώδεις παράγοντες. Είναι από τις συχνότερες λοιμώξεις στις μικρές ηλικίες και παρουσιάζεται σε όλες τις εποχές του έτους. Στις αναπτυγμένες χώρες είναι συνήθως μια ήπια νόσος, η οποία όμως ευθύνεται για μεγάλο αριθμό εισαγωγών στο νοσοκομείο. Υπολογίζεται ότι σε κάθε παιδί κάτω των 3 ετών αναλογούν 2-5 επεισόδια γαστρεντερίτιδας το χρόνο.

Περισσότερα...
 
MΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ

 

mykitiaseis1Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που εμφανίζουν τεράστια ποικιλία και υπάρχουν παντού. Οι περισσότεροι ανευρίσκονται στο έδαφος και τα φυτά. Aπό τα 50.000 - 250.000 είδη μυκήτων που έχουν περιγραφεί, λιγότερα από 300 έχουν συσχετισθεί με νόσο στον άνθρωπο. Με δύο μόνο κύριες εξαιρέσεις (καντιντίαση και ποικιλόχρους πιτυρίαση) σχεδόν όλες οι μυκητιασικές λοιμώξεις του ανθρώπου ξεκινούν από μια εξωγενή πηγή (τραύμα ή εισπνοή).
Οι μύκητες που συνήθως προσβάλλουν τα νύχια και το δέρμα ονομάζονται δερματόφυτα. Άλλα είδη μυκήτων είναι οι ζυμομύκητες, η κάντιντα κλπ. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον.

Περισσότερα...
 
ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

 

kystiki1Τι είναι η κυστική ίνωση;
Η κυστική ίνωση (cystic fibrosis) είναι μια κληρονομική νόσος που οφείλεται σε μια ή και περισσότερες μεταλλάξεις ενός γονιδίου του 7ου χρωμοσώματος, το οποίο κωδικοποιεί τη πρωτεΐνη CFTR (Cystic  Fibrosis Transmembrane Conductance Regulator).  Πρόκειται για μια υπολειπόμενη αυτοσωμική γενετική μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει, πως για να εκδηλωθεί, το άτομο που νοσεί πρέπει να έχει κληρονομήσει και από τους δύο γονείς το παθολογικό γονίδιο. Σε περίπτωση που κληρονομήσει ένα φυσιολογικό και ένα παθολογικό γονίδιο, αυτόματα καλείται φορέας και δεν επηρεάζεται. Στη συνήθη περίπτωση δύο γονέων-φορέων, για κάθε παιδί υπάρχει πιθανότητα 25% να πάσχει από τη νόσο, 50% να είναι φορέας και 25% να μην φέρει καν το γονίδιο.

Περισσότερα...
 
ΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ

 

kolpitides1Οι κολπίτιδες σήμερα αποτελούν το συχνότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και είναι ο συνηθέστερος λόγος που επισκέπτονται το γυναικολόγο τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω της ειδικής ανατομικής κατασκευής του γυναικείου γεννητικού συστήματος, ο κόλπος, ο τράχηλος, η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες βρίσκονται εσωτερικά στο σώμα της γυναίκας. Η περιοχή με τις περισσότερες μολύνσεις είναι ο κόλπος .

Τι είναι η κολπίτιδα;
Κολπίτιδα ονομάζουμε κάθε φλεγμονή του κόλπου που έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή της σύστασης των φυσιολογικών κολπικών εκκρίσεων. Τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται ως αιδοιοκολπίτιδα (φλεγμονή κόλπου- αιδοίου) ή συνοδεύεται απο τραχηλίτιδα (φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 3 4 5 > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5

biotipos-logo

magnitiki banner

asthenofora

 

prosfora3 mina1

 

mastografia

 

prosfora mina6

googlemapslogo

aimolipsies

axonikos